آموزشی

روش ساخت بلور و کریستال

فروش چینی و کریستال

روش ساخت ظروف چینی و کریستال و بلور : ظروف بلور و کریستال از جمله ظروف بسیار زیبا و کاربردی در همه خانه ها به شمار می روند که می توان از آنها برای مصارف روزانه و پذیرایی و دکوراتیو به کار برد. البته حتما باید اطلاع داشته باشید که بین بلور و کریستال تفاوت هایی ازنظر مواد اولیه و نحوه ساخت و ضربه پذیری وجود دارد.

معرفی بلور و کریستال

یکی از ظروفی که بیشترین کاربرد را در خانه دارد، ظروفی از جنس بلور و کریستال می باشد که به دلیل تنوع در طرح و نقش طرفداران زیادی در بین بانوان دارد. بلور و کریستال از جمله قسمت های مهم برای خرید جهیزیه می باشد. برای خرید بهتر، باید با نوع بلور و تفاوت آن با کریستال کاملا آشنا باشید تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید.

ما را در این مقاله همراهی کنید تا با هم به انواع بلور و تفاوت آنها بپردازیم.

خرید ظروف بلور و کریستال

انواع بلور و کریستال

ظروف بلور و کریستال می توانند در مدل های مختلف و با کارایی های متفاوت ساخته شوند. بلور و کریستال در مارک ها و برندهای مختلف در بازار وجود دارند. بهترین ظروف را می توان با توجه به ضخامت و کارایی آنها انتخاب کرد.

به طور کلی کریستال ها به دلیل نوع ساختاری که دارند، مقاومت تر از بلورها بوده و در ضمن می توانیم طیف رنگی مختلفی را هم در تولید بلورها و کریستال، امروزه شاهد باشیم.

معمولا کریستالها را در مقابل ظروف بلوری، ضد ضربه می دانند. البته فقط از این ظروف در زمینه های کاربردی آشپزخانه و غذاخوری و پذیرایی استفاده نمی شود. امروزه طرح های زیادی برای تزئین و چیدمان در قفسه ها و بوفه ها ساخته میشوند و جنبه دکوری دارند.

همانطور که گفتیم ظروف بلور و کریستال در همه جای دنیا ساخته می شوند. در این میان بعضی از برندها و ساخته های بعضی کشورها، از شهرت جهانی برخوردارند. در این میان صنعت بلور و کریستال سازی ایران هم خوشبختانه پیشرفت های خوبی داشته است. و جای خود را در بازارهای فروش پیدا کرده است.

ظروف کریستالی با کیفیت متوسط آنهایی هستند که از ضخامت کمی برخوردار باشند. در نتیجه وزن کمتری هم خواهند داشت. ظروفی که میزان اکسید سرب کمتری در تولیدشان استفاده شده باشد، معمولا این ویژگی ها را خواهند داشت.

انواع ظروف بلور و کریستالی را می توانیم براساس نوع تراشکاری روی آنها، ساده و رنگی بودنشان، سرویس کامل یا تک بودن، ثابت ماندن در سطوح مختلف، درخشندگی و انعکاس نور به شکلی درست و صحیح، ابعاد، وزن ظروف، طرح های متنوع که می تواند گرد یا چهارگوش باشد، تقسیم بندی کنیم .

کاربرد بلور و کریستال

ظروف بلور و کریستالی را می توانیم برای مصارف روزانه و یا پذیرایی و یا حتی برای تزئین و دکور هم استفاده کنیم. مثلا اکثر خانم ها برای خرید جهیزیه و تکمیل آن حتما یک یا دو سرویس کریستال برای مصارف مختلف را تهیه می کنند.

در ضمن می توانید برای دکوراسیون زیباتر در قفسه های شیشه ای آشپزخانه ها و یا بوفه خود هم از انواع کریستال های تزئینی و رنگی استفاده کنید که با تراشکاری های ظریف می توانند جلوه بیشتری به محیط بدهند. البته باید توجه داشت که فقط از بلور و کریستال برای ساختن انواع ظرف و پارچ و لیوان و کاسه و پیش دستی استفاده نمی شود. گاه می توانید مجسمه های زیبای بلوری یا دیگر وسایل دکوراتیو مانند شمعدان و.. را هم در بازار ببینید که با کریستالی بودنشان، زیبایی خاصی دارند.

تفاوت بلور و کریستال

اکثر افراد بلور و کریستال را یکی می دانند. اما باید بگوییم که این دو تفاوت زیادی در نوع ساختار و همچنین مقاومت خود دارند.

در کریستال ها از عنصر سرب استفاده می شود، چیزی که در بلور و شیشه وجود ندارد. یک کریستال مرغوب و با کیفیت باید در حدود 24 درصد سرب در تولیدش به کار رفته باشد. هرچه میزان سرب مصرفی از این حد، کمتر باشد مرغوبیت و کیفیت کریستال نهایی پایین خواهد آمد.

برای تشخیص بین ظروف بلوری و ظروف کریستال می توانیم از راههای زیر کمک بگیریم:

کریستال ها سنگین ترند و در عین حال باید به حجم ظرف و ضخامت آن هم توجه داشت.

اگر بر روی بلور با انگشت یک ضربه بزنید، صدایی زنگوله مانند نخواهد داشت. در صورتیکه کریستال دقیقا برعکس آن است و از خود صدایی پیوسته ساطع خواهد کرد.

بر روی ظروف بلور و شیشه ای اگر دقت کنید می توانید موج یا لکه در سطح آن ببینید. در صورتیکه بر روی یک ظرف کریستال مرغوب هیچگونه موجی نباید وجود داشته باشد.

ظروف کریستالی بسیار درخشنده و براق هستند در صورتیکه ظروف و اجناس بلور، کدر اند و شفافیت کریستال را ندارند.

. ظروف کریستالی حتی اگر ضخیم تر و سنگین تر هم ساخته شده باشند، باز هم درخشانند و براق، اما بلورها هر چه قدر ضخیم تر باشند کدرتر به نظر میرسند و موجهای آبی یا سبز رنگ را می توانید بر روی سطوح بلوری ببینید.

روش تهیه بلور

برای ساخت و تولید یک ظرف بلوری و یا شیشه ای، باید مراحلی خاص طی شود.

1) مواد اولیه را وارد کوره کرده و آنها شروع به ذوب شدن خواهند کرد. این مواد یا به اصطلاح بار اولیه، داخل کوره یا رطوبت اولیه خود را از دست می دهند، یا واکنش هایی بین مواد سازنده اتفاق افتاده و آنها تجزیه می شوند، یا به وسیله حل شدن مواد جامد و بوجود آمدن یک همگن مذاب، یا از طریق خارج شدن حباب های حبس شده در ذرات اولیه مواد و…ذوب شده و به حالت مایع در خواهند آمد.

2) در این مرحله باید حباب هوا از داخل مواد مذاب به صورت حباب های ریز و درشت، خارج شود و هر چقدر هم دما افزایش پیدا کند این خروج حباب، سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد. موادی که باعث خروج هوا و تصفیه آنها خواهند شد عبارتند از: کلرور سدیم، سولفیت سدیم، ارسنیک اکسید و..

3) در مرحله سوم مبادرت به هموژنه کردن مواد مذاب خواهد شد. هموژنه کردن یعنی تمام ترکیب سازنده بلور به شکل سراسری یکسان باشد در غیر اینصورت ظروف تولیدی مقاومت کمتر و شکل بدی خواهند شد.

4) معمولا مواد اولیه در دمای بین 1200 تا 1300 درجه سانتیگراد، شروع به ذوب شدن می کنند و برای مرحله آخر و شکل گیری ظروف و یا هر آنچه که در نظر دارید، باید به تدریج و آرام و آرام این دما کاهش پیدا کند.

مراحل تولید بلور را می توان به 3 شکل به انجام رساند:

روش سنتی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک ظروف چینی و کریستال و بلور.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *